Den otevřených dveří pro zájemce o bakalářské studium na Fakultě informatiky MU (FI MU)

Kdy a kde?

Pozor, tato stránka se týká akce, která již proběhla.

Navštivte prosím stránku s aktuálními informacemi o Dnech otevřených dveří na FI MU.

Dny otevřených dveří v aktuálním akademickém roce

Hlavní program

Laboratoře, partneři a spolky, které můžete navštívit

Centrum analýzy biomedicínského obrazu (CBIA)

Laboratoř CBIA se zabývá zpracováním digitálního obrazu. Můžete se u nás dozvědět například o fungování digitálních kamer nebo o principech, na kterých stojí software na úpravu fotografií. Úzce spolupracujeme s biomedicínskými obory, takže také můžete zjistit, jak se analyzují snímky buněk z fluorescenčního mikroskopu nebo třeba 3D skeny z magnetické rezonance.

Laboratoř elektronických multimediálních aplikací (LEMMA)

Schopnost vyjádřit se filmovou řečí je dovednost, která se v dnešním zrychlujícím se a klipovitém světě hodí. Na komentovaných ukázkách studentské filmové produkce nahlédnete pod pokličku tvůrčí dílny laboratoře LEMMA a jí pořádaných Filmových festivalů Fakulty informatiky MU.

Laboratoř interakce člověka s počítačem (HCILAB)

Laboratoř HCI se zabývá novými možnostmi interakce mezi člověkem a počítačem. Testujeme a hledáme využití pro technologie jako je snímání pohybu, rozšířená a virtuální realita nebo 3D tisk. Přijďte se podívat jak je možné zachytit pohyb lidského těla, nebo si vyzkoušet jak může probíhat výuka ve virtuální realitě.

Laboratoř konstrukce a architektury číslicových systémů (EmLab)

Laboratoř se zaměřuje na studium, vývoj a aplikaci tzv. embedded systems (unikátní jednoúčelové aplikace). Je vybavena měřicí technikou a soudobými technickými a programovými nástroji pro aplikaci programovatelných hradlových polí (obvodu typu FPGA), jednočipových mikroprocesorů a procesorů pro digitální zpracování analogových signálů (obvody typu DSP).

Laboratoř kyberbezpečnosti

Laboratoř se specializuje na výzkumná témata v kyberbezpečnosti. Její členové působí v této oblasti už přes 15 let a během své kariéry stáli u řady úspěšných projektů, včetně vytvoření platformy pro technická kybercvičení či spolupráce s armádou USA. V současné době se zaměřují na klíčové výzvy v doméně a do jejich řešení pravidelně zapojují také studenty. Na stanovišti laboratoře uvidíte prostory, ve kterých se odehrávají kyberbezpečnostní cvičení a dozvíte se více o studiu tohoto oboru na FI MU.

Laboratoř vizualizace (VisIt Lab)

V laboratoři se zabýváme návrhem vizualizačních metod, které pomáhají prozkoumat a pochopit souvislosti ve složitých a velkých datových sadách. Spolupracujeme s řadou odborníků v různých oblastech (biochemie, medicína, pedagogika), kterým poskytujeme vhled do jejich dat a tím pomáháme urychlit či zpřesnit jejich pracovní postupy.

Kentico

Přijďte se seznámit s Kentico software, našimi produkty i klienty. Víte třeba, že Kentico vzniklo z bakalářské práce našeho šéfa a jediného majitele – Petra Palase? Nebo že mnoho našich lídrů a lídryň vyrostlo ze studentů FI MU, pro které pravidelně otvíráme Kentico Academy? Kentico Academy je skvělá možnost, jak získat první pracovní zkušenosti a vyzkoušet si vývoj na skutečném produktu Xperience by Kentico. Účast v programu nabízíme jako placenou praxi v brněnských kancelářích Kentico nebo v naší soukromé pracovně na Fakultě informatiky MU. Mimochodem pokud máte o tuto skvělou příležitost zájem, je teď pravý čas. Právě otevíráme další běh!

Monet+ a AHEAD iTec

Sme firmy Monet+ a AHEAD iTec a spolu tvoríme dôveryhodný digitálny svet. Venujeme sa primárne ochrane elektronických platieb, bezpečnej identite a vývoju moderných a bezpečných mobilných aplikácii. Máme blízko k akademickej sfére, spolupracujeme s laboratóriami CRoCS a LaSArIS a účastníme sa na výzkumných projektoch. Ponúkame nie len skvelé zázemie na fakulte, ale aj možnosť práce na bakalárskej alebo diplomovej práci priamo v našej firme. Na našom stanovišti si môžete vyskúšať naše technológie a zaujímavé projekty z oblasti bezpečnosti priamo v praxi.

Spolek přátel severské zvěře

Jsme studentský spolek lidí nejen z FI, kteří sdílí nadšení pro informatiku, přírodní vědy a jejich popularizaci. Společně organizujeme vzdělávací a zážitkové aktivity, kde se středoškolákům i veřejnosti snažíme předávat znalosti zajímavou a zábavnou formou a nadchnout je pro další studium. A k tomu jsme komunita nadšených lidí, kteří mají chuť spolu trávit čas smysluplně a navzájem se inspirovat. Na našem stanovišti se dozvíte, jak a proč se do spolkového života na FI zapojit a vyzkoušíte si naše aktivity na vlastní kůži.

Testování IQ

Dopoledne před hlavním programem ve spolupráci s Mensou ČR nabízíme možnost absolvovat test Mensy ČR za zvýhodněnou cenu (registrace na webu Mensy ČR nutná).

Další informace

Váš názor nás zajímá! Při vyplnění dotazníku zpětné vazby dostanete drobnou odměnu, fakultní propagační předmět. Děkujeme!

Účastí na akci dáváte souhlas s pořízením svých fotografií a jejich využitím pro propagační účely FI MU.

Pokud budete mít zájem o omluvenku, je potřeba si přinést vlastní z vaší školy k potvrzení účasti.

Další termíny Dnů otevřených dveří FI MU

Nabídka videoprezentací a doslání tištěných materiálů

Avatar

„Nenašla jsem v Česku ani na Slovensku jinou univerzitu, kde by mi fakulta informatiky nabídla od začátku takovou volnost v nastavování svého studia, možnost se specializovat a zapisovat si neuvěřitelné množství předmětů i z jiných fakult“

Magdalena Kejstová
absolventka Bc. programu Informatika, obor Počítačová grafika a zpracování obrazu

Jak vypadá Den otevřených dveří FI MU

Kontakty

E-mail: studijni@fi.muni.cz (preferovaný kontakt, pro specifické dotazy ke studiu a přijímacímu řízení)
Telefon: +420 54949 1818

E-mail: propagace@fi.muni.cz (pro zájemce o exkurze, tiskoviny)
Telefon: +420 54949 1819

Facebook: FI.MUNI.CZ,
Instagram: @fi_muni,
Twitter: @fi_muni,
YouTube: Faculty of Informatics, Masaryk University