Archiv zpráv a událostí

Z fakulty

  • Udělení čestného doktorátu prof. Henzingerovi

    Ve středu 14.10. 2015 od 10:00 bude Masarykova univerzita na návrh Fakulty informatiky udílet čestný doktorát prof. Thomasi A. Henzingerovi.

    Prof. Henzinger je president prestižního Institute of Science and Technology, Austria. Doktorát získal v informatice na Stanfordské univerzitě (1991), a čestný doktorát na Fourier University v Grenoble (2012). Jeho výzkum se týká moderní teorie systémů, zejména algoritmů a nástrojů pro návrh a verifikaci software, hardware a embedded systémů. Je jedním z nejvíce citovaných informatiků, význam jeho výsledků indikuje h-index 90 a přes 42000 citací. Více o jeho kariéře a úspěších je v jeho životopise.

    Jedná se tedy o významnou událost, kvůli které pan děkan vyhlašuje děkanské volno od 9:00 do 12:00. Volno je vyhlášeno na dobu konání obřadu a čas nezbytný pro přesun do Auly na Právnické fakultě, Veveří 70. Vedení fakulty vás na tuto mimořádnou událost, kterou Masarykova univerzita vyjadřuje velkou poctu světově významé osobnosti, srdečně zve. Hojná účast na obřadu je nejlepším způsobem, jak poděkovat prof. Henzingerovi za jeho zásluhy o rozvoj informatiky. Hlubší zájemci o výzkum prof. Henzingera mohou navštívit 13.10. 2015 v 15:15 jeho přednášku na informatickém kolokviu na FI MU.

    Webová adresa