Den otevřených dveří pro zájemce o studium na Fakultě informatiky MU

Záznam z živé události v MS Teams, URL přístup: http://bit.ly/21-12dodFI
Děkujeme za Vaši návštěvu DOD a budeme vděční za zpětnou vazbu po shlédnutí.
Facebook událost
Kdy se konalo? 21. 12. 2020

Program

13:00 Uvítání moderátorkou, úvodní ukázka FI MU (video)

13:04–13:55 Prezentace o možnostech studia na FI MU (Jiří Barnat, proděkan pro studijní programy). Témata: Čím je FI MU specifická?    Jaké programy tu lze studovat?    Jaké jsou možnosti praxe?    Na co si dát během studia pozor?    Jak podat přihlášku?    Jaké jsou možnosti přijetí bez přijímacích zkoušek?    Jaké máte možnosti uplatnění?

13:55–14:15 Otázky a odpovědi – ptejte se na studium a život na FI MU. Odpovídat budou proděkané Jiří Barnat a Petr Sojka, Jana Zemanová (studijní oddělení FI MU), Veronika Burgerová (Zvěřinec) a Tereza Hrbková (ambassadorka a studentka FI MU) a další garanti programů a zástupci laboratoří FI MU.

14:15–15:15 Prezentace čtyř z 21 fakultních laboratoří

Centrum analýzy biomedicínskéhop obrazu (CBIA)

Co se na FI můžete dozvědět o zpracování digitálního obrazu? Jak lze poškozený obraz nebo video opravit? Jak můžeme pomocí matematiky užitečně znázornit takové vlastnosti obrazu, které jsou jinak pro člověka neuchopitelné? Jak funguje obrazová a video komprese? Skupina CBIA sdružuje odborníky z oblasti informatiky, matematiky a fyziky, ale také biologie a medicíny, kteří sledují chování buněk, což se využívá například pro správnou diagnostiku a léčbu nemocí a výzkum účinnosti léčiv.

Laboratoř softwarových architektur a informačních systémů (Lasaris)

Budoucnost všech ve vlastních rukou. Zní to hezky? Děsivě? Až moc nereálně? Tak to tedy ne! V laboratoři Lasaris provádíme výzkum týkající se smart cities, inteligentních budov a sítí, kyberbezpečnosti, IoT a mnoha dalších odvětví, které formují budoucnost každého z nás. Zabýváme se převážně kritickými infrastrukturami, jejichž nefunkčnost by mohla způsobit velké škody. Jednou z možností, jak na takovou infrastrukturu zaútočit, je útok zevnitř organizace. Přijďte se podívat, jak by takový útok mohl vypadat a u toho zjistěte více o naší laboratoři!

LEMMA: Laboratoř Elektronických MultiMediálních Aplikací

LEMMA vyvíjíme aplikace a technologie pro zpracování rozsáhlých kolekcí dat včetně multimediálních (digitální knihovny, produkce a postprodukce filmů). LEMMA je hřiště, kde se prolínají různé obory a vznikají projekty pro praxi, ve třech oblastech: vyhledávání informací (v digitálních knihovnách typu arXiv apod.), metody strojového učení (rozpoznávání dle chůze), produkce multimediálního obsahu (tradice filmových festivalů, festival.fi.muni.cz).

Ateliér grafického designu a multimédií (AGD+M)

Ateliér grafického designu a multimédií zajišťuje interdisciplinární vzdělání v oboru grafický design, orientuje se především na digitální média. Zabývá se tématy jako programování generativního designu, tvorba aplikací pro interaktivní média, animace, videa,3D digitální modelování a 3D tisk, e-publishing, webdesign, tvorba fontů, tvorba her a interaktivní informační grafiky.

Z akce v MS-Teams se bude pořizovat záznam. Aktivní neanonymní účastí projevujete souhlas se záznamem.

Další termíny Dnů otevřených dveří FI MU

Šimon Varga

„Od malička mě bavila matematika, později jsem si zkusil programování a to mě taky chytlo. Chtěl jsem zůstat na Slovensku, ale rodiče mi poradili, ať se jedu podívat na dny otevřených dveří na FI MU. Byl jsem nadšený a ani jsem se nerozmýšlel.“

Šimon Varga
student třetího ročníku, Bc. program Programování a vývoj aplikací, účastník mistrovství světa v robotice Robocup 2019

Jak vypadá Den otevřených dveří FI MU, když je svět v pořádku

Kontakty

E-mail: studijni@fi.muni.cz (preferovaný kontakt, pro specifické dotazy nebo pro zaslání brožur poštou)
Telefon: +420 54949 1818
E-mail: propagace@fi.muni.cz (pro zájemce o exkurze)
Telefon: +420 54949 6282
Sledujte Facebook: FI.MUNI.CZ, Instagram: @fi_muni, Twitter: @fi_muni