Archiv zpráv a událostí

Z fakulty

  • FI připravila úspěšný kurz Pythonu pro středoškoláky

    Nadšení středoškoláci: Kurz Pythonu z dílny Fakulty informatiky bavil i naučil


    Co vznikne, když se sejdou dva excelentní informatici a skupina středoškoláků nadšených do IT a počítačových her? Přece bezplatný kurz Pythonu, který exkluzivně připravila Fakulta informatiky za finančního přispění Rektorátu MU v termínu 1. 2. 2017–12. 4. 2017.

    Cílem kurzu bylo seznámit středoškoláky s programovacím jazykem Python a jeho použitím pro tvorbu vlastní počítačové hry. A jak to vypadalo v praxi? Každou středu pronikali studenti spolu s našimi nejlepšími pedagogy Jaroslavem Čechákem a Valdemarem Švábenským z FI do tajů Pythonu. Ty doplnila ukázka balíku Pygame k tvorbě her včetně ukázkových implementací her využívající tento balík. Poslední část kurzu byla věnována práci na skupinovém projektu, vypracování návrhu a implementace hry vlastního výběru.

    A jaký byl výsledek? Nadšení studenti, kteří si užili práci s Pythonem stejně jako hry a aplikaci Kahoot. „Téma tvorby počítačových her mi přišlo zajímavé. Člověk se tu toho mohl spoustu naučit,“ uvedl jeden z účastníků Ondřej Andrla. V pozadí nezůstalo ani ocenění práce obou lektorů stejně jako chvála na dobrou organizaci: „Vedoucí kurzu se očividně vyznají, a to nejen v Pythonu, ale byli schopni srozumitelně popsat i ostatní programovací jazyky,“ chválil si student Petr Janík.


    Tak co, sejdeme se příští rok zas? 

    #fimuni #python #pygame #kahoot #studujfimu