Archiv zpráv a událostí

Výzkum a vývoj

  • Obrázek

    Zveme Vás na Open Science Roadshow na FI MU

    Publikujete? Produkujete výzkumná data? Chcete být lépe připraveni na blížící se změny v akademické praxi? Přijďte se seznámit s připravovanou Strategií Open Science MUNI na roky 2022–2028. Strategie se zaměřuje primárně na oblasti Open Access (otevřený přístup k vědeckým publikacím) a FAIR Data (výzkumná data). Tato témata aktuálně rezonují na poli mezinárodním a evropském (iniciativa European Open Science Cloud nebo rámcový program Horizon Europe) tak už postupně i na poli domácím.

    Co je cílem Open Science Roadshow na MUNI? Představit Vám návrh univerzitní strategie a získat Vaši zpětnou vazbu, která významně přispěje k jejímu dopracování do finální podoby a brzkému předložení ke schválení vedení MU. Představíme Vám plánované kroky v této oblasti a také hlavní principy Open Science jako nového typu infrastruktury pokročilých vědeckých služeb.

    Využijte tuto unikátní možnost ovlivnit směřování univerzity v oblasti Open Science z pohledu Vaší fakulty.

    Setkání pro akademické a výzkumné pracovníky Fakulty informatiky se uskuteční 21.5.2021 od 9:00 do 11:00 online pomocí aplikace MS Teams.  Registrace na akci zde (na základě registrace Vám bude pro Vaše pohodlí zaslán odkaz pro připojení den před akcí). Přímý vstup do virtuální místnosti zde.

    Webová adresa
    Přílohy