Archiv zpráv a událostí

Spolupráce FI MU s průmyslem

  • Obrázek

    Rozhovor v galerii absolventů – Miloš Jakubíček z Lexical Computing

    Přečtěte si zajímavý rozhovor s úspěšným absolventem FI MUNI. Miloš Jakubíček působí ve společnosti Lexical Computing, která je strategickým partnerem ve Sdružení průmyslových partnerů FI MU.

    "Jak probíhá spolupráce mezi Fakultou informatiky a Lexical Computing?Spolupráce funguje velmi dobře, a to i dobře definovaně, v tom smyslu, že fakulta má výborně fungující sdružení průmyslových partnerů, jehož je Lexical Computing členem, a to již od počátku. V rámci toho je dané, jakým způsobem probíhá spolupráce ve smyslu vedení bakalářských nebo diplomových prací. Čeho si velmi vážím a co je podle mě významné i v celosvětovém měřítku (a myslím, že to srovnání jsem schopen učinit), je zapojení firmy do portfolia vedení doktorských studentů. Jsem velmi rád, že i my můžeme tímto způsobem podporovat studenty na FI a spolupracovat s nimi i v rámci studia.

    I když to není vždycky tak, že by si firma studenta po doktorátu odchytla jako zaměstnance, vnímám spolupráci jako velmi úspěšnou.

    V rozhovoru se dozvíte o jeho cestě k informatice a ke společnosti Lexical Computing, zkušenostech z praxe a jeho názorech na vývoj NLP. 

    Celý článek najdete zde: https://www.fi.muni.cz/alumni/gallery/milos-jakubicek.html

    Webová adresa
    Přílohy