Archiv zpráv a událostí

Zahraniční studia

  • Německo - studium, stáž, výuka němčiny

    • CZS vypisuje výběrové řízení na semestrální stipendijní pobyt na Univerzitě Ernsta Moritze Arndta v Greifswaldu pro podzimní semestr 2010. Přihlásit se mohou studenti všech fakult MU, podmínkou je dobrá znalost němčiny, příp. angličtiny. Přihláška by měla obsahovat motivační dopis (v NJ nebo AJ), doporučení vyučujícího na MU a doklad o znalosti daného jazyka.
      Výše stipendia: 4x 410,- €.
      Další informace: http://czs.muni.cz/studenti/Dalsi_stipendijni_nabidky/stipendia_na_partnerskych_univerzitach/index_html_10
      Termín podání přihlášky: 1. dubna
      Další informace podá: Martin Glogar (glogar@czs.muni.cz)
    • Univerzita Ernsta Moritze Arndta v Greifswaldu vypisuje výběrové řízení na stipendium k magisterskému studiu. Přihlásit se mohou držitelé bakalářského titulu s výbornou znalosti němčiny.
      Výše měsíčního stipendia: 542,- € (max. 22 měsíců)
      Další informace: http://czs.muni.cz/studenti/Dalsi_stipendijni_nabidky/stipendia_na_partnerskych_univerzitach/index_html_10
      Termín podání přihlášky: 1. dubna
      Další informace podá: Martin Glogar (glogar@czs.muni.cz)
    • GFPS-CZ nabízí stipendium na zimní semestr 2010 na německé univerzitě dle vlastního výběru*. Stipendisté GFPS se během svého pobytu setkají na dvou víkendových seminářích Städtetage a Quadrat.
      Uzávěrka přihlášek je 31. března 2010.
      Výše stipendia je asi 520 € měsíčně.
      Podrobnosti a formulář žádosti o stipendium najdete na webových stránkách http://gfps.realmind.org/cz/
      Případné dotazy posílejte na adresu gfpscz@gmail.com.
      *Univerzity, s nimiž má GFPS smlouvu o vysílání stipendistů Aachen, Bamberg, Berlin, Bielefeld, Bochum, Bonn, Bremen, Chemnitz, Dresden, Düsseldorf, Erlangen, Essen, Frankfurt am Main, Frankfurt/O., Freiburg in Br., Greifswald, Göttingen, Hamburg, Hannover, Heidelberg, Ingolstadt, Jena, Karlsruhe, Konstanz, Kornheim, Köln, Leipzig, Mainz, Marburg, München, Münster, Oldenburg, Osnabrück, Passau, Potsdam, Regensburg, Trier, Tübingen, Weimar
    • Praktikum v Německu
      Na zimní semester 2010 vypisuje studentská organizace GFPS tři praktikantská místa pro studenty technických a ekonomických oborů, rovněž také pro studenty informatiky. Nabízená praktika jsou organizována tímto způsobem: praktikant/ka bude pracovat 4 dny v týdnu u společnosti METRO Group RFID Innovation Center v Neuss a jeden den v týdnu studovat na Universitě v Düsseldorfu. GFPS garantuje svým stipendistům osobní podporu a pomoc v místě studia. Výše stipendia činí 580 Euro měsíčně.
      Více informací: http://gfps.realmind.org/cz/?p=125
    • Letní kurzy němčiny, tzv. Sommerkollegs
      Program AKTION Česká republika - Rakousko nabízí opět v letních měsících letošního roku studentům českých veřejných VŠ účast na letních kurzech němčiny tzv. Sommerkollegs, kde se zároveň rakouští studenti učí česky.
      Jejich přehled včetně podrobných informací je zveřejněn na webových stránkách našeho programu: http://www.dzs.cz/index.php?a=view-project-folder&project_folder_id=191&.
      Termín pro podáváni žádostí o účast na všechny Sommerkollegs je 15. dubna 2010.