Archiv zpráv a událostí

Výzkum a vývoj

  • Obrázek

    Česká hlava 2021 - nový ročník soutěže vyhlášen

    Každoroční soutěž Česká hlava pro české vědce, konstruktéry a nadané studenty vysokých škol.

    V rámci soutěže Česká hlava vítězní laureáti získávají finanční odměnu v celkové výši 1 450 000,- Kč. O laureátech rozhoduje na základě nominací nezávislá porota složená ze zástupců vysokých škol, Akademie věd a odborníků z praxe. Ceny jsou vítězům předávány na slavnostním galavečeru, který přenáší ČT v hlavním vysílacím čase. 

    Ceny jsou vyhlášeny v těchto kategoriích:

    - Národní cena vlády Česká hlava za celoživotní přínos vědeckému oboru, finanční odměna 1 000 000 Kč.

    - Cena Invence za objev v oblasti základního nebo aplikovaného výzkumu či technologickou inovaci s přihlédnutím k perspektivám využitelnosti v praxi,finanční odměna 250 000 Kč.

    - Cena Industrie za nejvýraznější technologickou nebo výrobkovou inovaci učiněnou na území ČR v posledních několika letech.

    - Cena Doctorandus za technické vědy za nejlepší práci studenta doktorandského studijního programu v oblasti technických věd, finanční odměna 50 000 Kč.

    - Cena Doctorandus za přírodní vědy za nejlepší práci studenta doktorandského studijního programu v oblasti přírodních věd, finanční odměna 50 000 Kč.

    - Cena Lorem za zdravotnictví za počin z oblasti zdravotnictví, lékařské péče, farmacie a oborů zabývajících se lidským zdravím, či za původní léčebný postup, finanční odměna 100 000 Kč. 

    Nominaci může podat jakákoli právnická či fyzická osoba a k podání nominace není nutný souhlas zaměstnavatele. Lhůta k podání přihlášek je 30. června 2021.

    Webová adresa
    Přílohy