Archiv zpráv a událostí

Zahraniční studia

  • Stipendium pro (post)graduální studium v USA

    Komise J. W. Fulbrighta v Praze každoročně uděluje stipendia ke studiu v USA. Stipendium se uděluje na jeden školní rok a pokrývá školné do výše maximálně 18 tisíc dolarů, životní náklady, zdravotní pojištění a zpáteční letenku.
    Stipendium je určeno pro studenty s dokončenou vysokou školou (minimálně bakalářský titul z VŠ instituce akreditované MŠMT v době uzávěrky programu). Základním předpokladem jsou výborné studijní výsledky během studia, dobrá znalost angličtiny, české občanství a trvalý pobyt na území ČR.
    Cílem pobytu v USA může být absolvování celého studijního programu a ziskání titulu na americké univerzitě nebo pouze jednoroční hostování. Zájemce může rovněž zvolit kategorii - visiting research student - určenou pro práci na samostatném výzkumném projektu, např. dizertační či diplomové práci.
    Uzávěrka přihlášek do výběrového řízení, včetně dodání všech vyžadovaných dokumentů, je 1. září 2007 pro studium ve školním roce 2008-2009.
    Uchazeč musí mít v době uzávěrky složeny testy požadované americkými univerzitami (TOEFL, případně GRE). Hlásit se mohou uchazeči o stipendium ve všech oborech s výjimkou klinické medicíny a MBA. Přednost mají uchazeči, kteří v USA ještě dlouhodobě nestudovali.
    Veškeré další informace včetně přihlášky a podrobného popisu programu najdete na: www.fulbright.cz