Archiv zpráv a událostí

Doktorské studium

  • Aktuálně vyhlášené ceny

    Cena Josepha Fouriera za počítačové vědy 2017
    - termín zaslání přihlášek do 31.3.2017
    - koordinátorem za FI je prof. P. Hliněný
    - cílem této soutěže je ocenit nejlepší výzkumné práce v oblasti informatiky a výpočetních věd se speciálním zaměřením na návrhy a využití výpočetně náročných algoritmů a metod, simulací a modelování, či na manipulaci s velkými objemy dat pro potřeby vědy a výzkumu ve veřejné i komerční sféře. Uchazeč musí být občanem ČR a splňovat věkovou hranici 30 let.

    Doktorát pod dvojím vedením ve Francii - BGF 2017
    - termín zaslání přihlášek do 10.3.2017
    - soutěž je určena pro doktorandy z oblastí: přírodní vědy a vědy o Zemi, exaktní a inženýrské vědy, ekonomické a právní vědy, humanitní a společenské vědy, lékařství. Výzkumná práce probíhá pod společným vedením jednoho českého a jednoho francouzského školitele. Po dobu tří let pobývá doktorand v každém roce střídavě na jedné z univerzit (vysokých škol). Student po ukončení studia obdrží diplom uznávaný oběma vysokoškolskými vzdělávacími institucemi.

    Vědecká stáž ve Francii - BGF Stage 2017
    - termín zaslání přihlášek do 10.3.2017
    - stáž je určena pro studenty z oblastí: přírodní vědy a vědy o Zemi, exaktní a inženýrské vědy, ekonomické a právní vědy, humanitní a společenské vědy, lékařství. Obsahem stáže by měla být studijní či vědecko-výzkumná činnost vyžadující pobyt ve Francii: např. seznámení se specifickými technikami výzkumu, práce s ojedinělými vědeckými přístroji, atd.