CBM48 2019 máme za náma. Děkuji tímto všem kontrolkám (exp.Radegast - Venca Chotěšov, Apache Znojmo, exp.Perún - Marián Strečno a Roman Teplička), že svou aktivitou pomáhali udržovat soutěž při životě a motivovali soutěžící k výkonům nebo jim radili jak na to. Děkuji těm, co poslali startovné, bude použito na ceny pro vítěze. Děkuji soutěžícím za projevený zájem a všem na pásmu za spojení se soutěžícími a další podporu.

Budu vděčný za postřehy a připomínky. Pokud mi někdo pošle nějaké fotky či jiný materiál, můžu zde zveřejnit.

V týdnu mi došel poslední deník od Větříka Domažlice a pustil jsem se do vyhodnocování. Vzhledem k tomu, že se jedná o nultý ročník, mnohé nedostatky deníků jsem prominul, jednalo se zejména o nejasné označení protistrany, chybějící soutěžní volačky, duplicitní zápisy a chybějící deklarace režimu, ze kterého se vysílalo. Podrobné závěry z toho až níže nebo později, pojďme teď k neoficiálním výsledkům, které se stanou oficiálními v momentě než dojdou nebo vyřeším případné výhrady ze strany soutěžících. Termín 3.11.2019. Abych některým dotazům předešel, uvedu ještě, že hlavním nepochopeným pravidlem byl bod 9, kdy soutěžící zapisovali spojení se soutěžní stanicí, třeba S02K exp.Echo, pokaždé když změnili stanoviště. Rohodující ale bylo, že to byla pořád S02K, a tudíž duplicitní spojení. Snažil jsem se duplicity vyřadit tak, aby Vám zůstalo maximum bodů. Vzhledem k zvládnutelnosti deníků ručně, nedošlo letos na vyhodnocení deníků počítačem.

Počet soutěžících: 15

Počet kontrolních stanic: 4

Soutěžní deník zaslalo: 15 (100%)

Kolik soutěžících využilo režim

K (kopec): 13

z toho <300m: 4

D (doma): 7

M (přesun mobil): 3

Ostatní režimy (X,C,P): 0

Z kolika lokátorů se vysílalo: 25

Maximum použitých lokátorů: 5

Nejdelší přesun: 28km

Počet QSO: 254

průměr na soutěžícího: 17

Počet bodů: 466

průměr na soutěžícího: 31

Průměr bodů na QSO: 1.8

Boj o 2. a 3. místo, jak sami vidíte, byl hodně ostrý. Gratulace vítězům, čest všem, co se zúšastnili a poslali deník (100%!) nebo soutěž podpořili! Těším se na Vás všechny v roce 2020.

První čtyři soutěžící bych tímhle poprosil, aby mi zaslali mailem poštovní adresu pro zaslání výhry. Možná se povede domluvit i odevzdání osobně, společné vyhodnocení letos neplánuji, ale mám v plánu vyhlášení přes opakovače někdy v listopadu. Kdo má nějaký v dosahu (kromě Brna a Karasína) a byl by ochoten mi pomoci vyhlásit výsledky v domluveném termínu na něm, ozvěte se mi, prosím.

Pro mě bylo jinak taky hodně zajímavý i povzbuzující, že na stupněch vítězů se octli vedle sebe soutěžící využívající různé kombinace režimů a vykazující různé poměry bodů k počtu QSO. Soutěžilo se tedy přes počet spojení, ale i přes koeficienty (rezervy v taktice soutěžících naznačuje výsledek prozatím vyhodnocených kontrolních stanic, kde nasbírali nesoutěžně Apache Znojmo 216 bodů a já (Mates Brno) 397.5 bodů).

Článek po soutěži

Náměty pro další ročník posílejte na adresu organizátora (viz propozice).

Mates Brno