Ochrana osobních údajů

  1. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb., zákona č. 112/2006 Sb., zákona č. 342/2006 Sb., zákona č. 170/2007 Sb., zákona č. 52/2009 Sb., zákona č. 41/2009 Sb., zákona č. 227/2009 Sb., zákona č. 281/2009 Sb., zákona č. 468/2011 Sb., zákona č. 375/2011 Sb. a zákona č. 64/2014 Sb. (komentář). Brno, 2014. Masarykova univerzita. s. 75.

  2. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb., zákona č. 112/2006 Sb., zákona č. 342/2006 Sb., zákona č. 170/2007 Sb., zákona č. 52/2009 Sb., zákona č. 41/2009 Sb., zákona č. 227/2009 Sb., zákona č. 281/2009 Sb., zákona č. 468/2011 Sb. a zákona č. 375/2011 Sb. (komentář). Brno, 2012. Masarykova univerzita. s. 75.

  3. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb., zákona č. 112/2006 Sb., zákona č. 342/2006 Sb., zákona č. 170/2007 Sb., zákona č. 52/2009 Sb., zákona č. 41/2009 Sb., zákona č. 227/2009 Sb., zákona č. 281/2009 Sb. a zákona č. 468/2011 Sb. (komentář). Brno, 2011. Masarykova univerzita. s. 75.

  4. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb., zákona č. 112/2006 Sb., zákona č. 342/2006 Sb., zákona č. 170/2007 Sb., zákona č. 52/2009 Sb., zákona č. 41/2009 Sb., zákona č. 227/2009 Sb. a zákona č. 281/2009 Sb. (komentář). Brno, 2010. Masarykova univerzita. s. 75.

  5. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb., zákona č. 112/2006 Sb., zákona č. 342/2006 Sb., zákona č. 170/2007 Sb., zákona č. 52/2009 Sb., zákona č. 41/2009 Sb. a zákona č. 227/2009 Sb. (komentář). Brno, 2010. Masarykova univerzita. s. 74.

  6. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb., zákona č. 112/2006 Sb., zákona č. 342/2006 Sb., zákona č. 170/2007 Sb., zákona č. 52/2009 Sb. a zákona č. 41/2009 Sb. (komentář). Brno, 2009. Masarykova univerzita. s. 73.

  7. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb., zákona č. 112/2006 Sb., zákona č. 342/2006 Sb., zákona č. 170/2007 Sb. a zákona č. 52/2009 Sb. (komentář). Brno, 2009. Masarykova univerzita. s. 74.

  8. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb., zákona č. 112/2006 Sb., zákona č. 342/2006 Sb. a zákona č. 170/2007 Sb. (komentář). Brno, 2007. Masarykova univerzita. s. 73.

  9. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb., zákona č. 112/2006 Sb. a zákona č. 342/2006 Sb. (komentář). Brno, 2006. Masarykova univerzita. s. 71.

  10. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb., zákona č. 109/2006 Sb. a zákona č. 112/2006 Sb. (komentář). Brno, 2006. Masarykova univerzita. s. 70.

  11. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb., zákona č. 444/2005 Sb. a zákona č. 109/2006 Sb. (komentář). Brno, 2006. Masarykova univerzita. s. 69.

  12. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb., zákona č. 413/2005 Sb. a zákona č. 444/2005 Sb. (komentář). Brno, 2005. Masarykova univerzita v Brně. s. 69.

  13. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb. a zákona č. 413/2005 (komentář). Brno, 2005. Masarykova univerzita v Brně. s. 69.

  14. Schelle, Karel - Šmíd, Vladimír. Rodné číslo v informačních systémech. Právní rádce: Měsíčník hospodářských novin. Vol. XII, no. 11, s. 44-47. ISSN 1210-4817. 2004.

  15. Šmíd, Vladimír. Geneze zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů. Brno, 2004. Masarykova univerzita v Brně. s. 45.

  16. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb., zákona č. 480/2004 Sb., zákona č. 626/2004 Sb. (komentář). Brno, 2004. Masarykova univerzita v Brně. s. 68.

  17. Schelle, Karel - Šmíd, Vladimír. Rodné číslo v informačních systémech - dobrý sluha nebo zlý pán. In Právní regulace společnosti informačních sítí. Sborník příspěvků. Třebíč, 2004. Západomoravská vysoká škola, o.p.s. s. 7.

  18. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb., zákona č. 439/2004 Sb. a zákona č. 480/2004 Sb.(komentář). Brno, 2004. Masarykova univerzita v Brně. s. 68.

  19. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb., zákona č. 517/2002 Sb. a zákona č. 439/2004 Sb.(komentář). Brno, 2004. Masarykova univerzita v Brně. s. 67.

  20. Šmíd, Vladimír. Ochrana osobních údajů v pracovněprávních vztazích. Brno, 2003. Masarykova univerzita v Brně. s. 75.

  21. Šmíd, Vladimír. Právní režim informačních systémů obsahujících osobní údaje. In Tvorba softwaru 2003. Sborník příspěvků. Ostrava, 2003. TANGER, s.r.o. ISBN 80-85988-84-6, s. 196-206.

  22. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb., zákona č. 310/2002 Sb. a zákona č. 517/2002 Sb.(komentář). Brno, 2002. Masarykova univerzita v Brně. s. 52.

  23. Šmíd, Vladimír. Ochrana osobních údajů - srovnání legislativy a aplikace v ČR a SR. In Seminár Informačná bezpečnos na univerzitách. Sborník príspevkov. Nitra, 2002. EUNIS-SK. S. 1-11.

  24. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb. a zákona č. 310/2002 Sb. a zákon č. 428/2002 Z. z., o ochrane osobných údajov (srovnání právních úprav vztahujících se k ochraně osobních údajů v ČR a SR). Brno, 2002. Masarykova univerzita v Brně. s. 62.

  25. Šmíd, Vladimír. Ochrana osobních údajů a informační systémy - dva roky v nových podmínkách. In Tvorba softwaru 2002. Sborník příspěvků. Ostrava, 2002. TANGER, s.r.o. ISBN 80-85988-74-7, s. 170-179.

  26. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb., zákona č. 107/2002 Sb. a zákona č. 310/2002 Sb. (komentář). Brno, 2002. Masarykova univerzita v Brně. s. 37.

  27. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb., zákona č. 450/2001 Sb. a zákona č. 107/2002 Sb.(komentář). Brno, 2002. Masarykova univerzita v Brně. s. 37.

  28. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb., zákona č. 177/2001 Sb. a zákona č. 450/2001 Sb.(komentář). Brno, 2002. Masarykova univerzita v Brně. s. 35.

  29. Šmíd, Vladimír. Zákon o ochraně osobních údajů na vysokých školách. In EUNIS'2001. Sborník příspěvků. Nečtiny, 2001. EUNIS-CZ. S. 1-6.

  30. Šmíd, Vladimír. Jak si Masarykova univerzita poradila s ochranou osobních údajů. Zpravodaj ÚVT MU v Brně. Vol. 11, no. 5, s. 8-11. ISSN 1212-0901. 2001.

  31. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb. a zákona č. 177/2001 Sb. (komentář). Brno, 2001. Masarykova univerzita v Brně. s. 34.

  32. Šmíd, Vladimír. Ochrana osobních údajů na Masarykově univerzitě. Zpravodaj ÚVT MU v Brně. Vol. 11, no. 3, s. 1-4. ISSN 1212-0901. 2001.

  33. Šmíd, Vladimír. Směrnice univerzity "Ochrana osobních údajů na Masarykově univerzitě". Brno, 2000.

  34. Šmíd, Vladimír. Nový zákon o ochraně osobních údajů na vysokých školách. In RUFIS'2000. Sborník příspěvků. Brno, 2000. VUT v Brně. ISBN 80-214-1671-8, s. 116-121.

  35. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 227/2000 Sb. (komentář). Brno, 2000. Masarykova univerzita v Brně. s. 30.

  36. Šmíd, Vladimír. Nový zákon o ochraně osobních údajů a outsourcing. DSM, Praha : Tate International, s.r.o., IV, 5, s. 18-21. ISSN 1211-8737. 2000.

  37. Šmíd, Vladimír. Ochrání nový zákon naše osobních údaje? Business World, Praha : IDG Czech, a.s., 2000, 6, s. 22-25. ISSN 1210-9924. 2000.

  38. Šmíd, Vladimír. Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů (komentář). Brno, 2000. Masarykova univerzita v Brně. s. 30.

  39. Šmíd, Vladimír. Ostatní právní prostředky ochrany dat. Computerworld, Praha : International Data Group,1997, 20, s. 1-4. ISSN 1210-9924. 1997. Seriál Bezpečnost pro všechny, soukromí pro každého.

  40. Šmíd, Vladimír. Český Informační zákon. Computerworld, Praha : International Data Group, 1997, 18, s. 1-4. ISSN 1210-9924. 1997. Seriál Bezpečnost pro všechny, soukromí pro každého.

  41. Šmíd, Vladimír. Politické a legislativní návaznosti ve světě. Computerworld, Praha : International Data Group,1997, 17, s. 1-4. ISSN 1210-9924. 1997. Seriál Bezpečnost pro všechny, soukromí pro každého.