Archiv zpráv a událostí

Z fakulty

  • Obrázek

    Představujeme NMgr. program: Počítačové systémy, komunikace a bezpečnost

    Chcete pochopit, umět vyvíjet nebo zajišťovat bezpečnost počítačových systémů? Vybírat můžete ze 4 specializací navazujícího magisterského programu. V rámci specializace Informační bezpečnost se můžete věnovat například obraně kritických insfrastruktur i běžných firem či uživatelů proti hackerům.

    Ve spolupráci s KYPO labem můžete využívat unikátní pracoviště celostátního významu Kybernetický polygon pro simulaci kyberútoků, spolupracovat s CSIRT MU nebo NÚKIB, v labu CRoCS se učit od světoznámého týmu kolem Petra Švendy, který odhalil chyby čipových karet (kauza ROCA) https://bit.ly/2JNlUDW a má na kontě i ocenění z nejlepších světových bezpečnostních konferencí https://bit.ly/3bZTO4x. Zapojíte se do mezinárodních výzkumných projektů, budete úzce spolupracovat s předními IT firmami.

    Možnosti jsou široké a otevřené pro všechny. Například nevidomý Vojtěch Polášek si pro svou diplomku o prolamování hesel vybral školitele z Red Hatu, jedné z partnerských firem Sdružení průmyslových partnerů FI. Diplomová práce (https://is.muni.cz/th/yinya/) získala ocenění děkana a probojovala se do prestižních oborových soutěží. Vojtěcha si nakonec firma najala na pozici bezpečnostního experta. Valdemar Švábenský (https://www.fi.muni.cz/~xsvabens/) svou diplomku (https://is.muni.cz/th/b7s1v/) zasvětil efektivnímu využití bezpečnostních her ve vzdělávání. Později získal Cenu rektora pro vynikající pedagogy.

    Přihlaste se do 30.4. na bit.ly/pocitacove_systemy_bezpecnost
    Webová adresa
    Přílohy