Archiv zpráv a událostí

Z fakulty

  • Obrázek

    Donald Knuth, Dana Scott – držitelé Turingovy ceny 8. - 11. 10. v Brně

    Srdečně vás zveme na setkání se dvěma legendami informatiky, profesory Donaldem Ervinem Knuthem [1] a Danou Stewartem Scottem [2], v Brně. Oba jsou držiteli ceny ACM Turing [3] (1974) resp. 1976), oba byli profesory informatiky na Stanfordu na konci šedesátých let a oba přijedou do Brna, které je spojené s Kurtem Gödelem nebo Gregorem Johannem Mendelem, ve stejnou dobu!

    Přehled akcí:

    8. října, 14:00, FI MU, přednáškový sál D1. Otázky a odpovědi s Donaldem Knuthem: Umění programování – názory a odpovědi na jakékoli související otázky a komentáře.
    9. října, 12:30, FI MU, přednáškový sál D3. Otázky a odpovědi s Donaldem Knuthem: Zájmy bez hranic – programování je umělecká forma jako tvorba poezie nebo hudby.
    9. října, 16:30, MU, refektář Mendelova muzea v Augustiniánském opatství na Mendelově náměstí. Přednáška Dany Stewarta Scotta: Enumeration Operators, Probability, Type Theory.
    11. října, 19:00, Jezuitský kostel Nanebevzetí Panny Marie v Brně. Multimediální varhanní oratorium Fantasia Apocalyptica.

    Vstup zdarma pro všechny akce, vzhledem k kapacitě místnosti. Vstup zdarma na všechny akce, do zaplnění kapacity místnosti. Prosíme, zaujměte svá místa včas. Některé akce budou nahrávány, účastí souhlasíte se záznamem.

    Nenechte si ujít tuto mimořádnou možnost vidět a mluvit s legendami informatiky!
    Webová adresa
    Přílohy