Archiv zpráv a událostí

Z fakulty

  • Kandidáti v doplňujících volbách do Studentské komory AS FI

    Vážené studentky, vážení studenti,

    od úterý 22. dubna do čtvrtka 24. dubna proběhnou doplňující volby do SK AS FI. Na základě došlých návrhů jsou kandidáty do SK AS FI (v abecedním pořadí):

    Akademický senát FI se skládá ze zaměstnanecké a studentské komory s celkovým počtem 9 členů. Zaměstnaneckou komoru tvoří 6 akademických pracovníků fakulty, studentskou komoru tvoří 3 studenti fakulty. Doplňující volby jsou vypsány z důvodu zaniknutí mandátu Bc. Vlasty Žákové. Volí se jeden člen a maximálně jeden náhradník, který by nastoupil v případě dalšího uvolnění místa ve SK AS FI. Funkční období člena (a náhradníka) vyprší na konci roku 2014, společně s ostatními aktuálními členy senátu.

    Studentská komora je volena studenty. Volby budou probíhat elektronicky prostřednictvím ISu a jsou tajné. Každý volič označí jednoho kandidáta, kterému odevzdává hlas. O zvolení kandidáta rozhoduje jeho pořadí podle celkového počtu pro něj odevzdaných hlasů. V případě rovnosti počtu hlasů pro více kandidátů rozhoduje o jejich vzájemném pořadí los.

    K platnosti voleb je nutná účast nejméně 30 % voličů. Zvolen je jen ten kandidát, který získal alespoň 20 % platných odevzdaných hlasů. Nejvýše jeden kandidát, který získal alespoň 20 % platných hlasů, avšak nebyl zvolen, se stává náhradníkem.

    Výsledky voleb budou zveřejněny v pátek 25. dubna.

     

    Volební a mandátní komise:

    • doc. RNDr. Ivan Kopeček, CSc. (předseda, kopecek@fi.muni.cz)
    • doc. RNDr. Jan Strejček, Ph.D. (xstrejc@fi.muni.cz)
    • RNDr. Mária Svoreňová (organizátor doplňujících voleb do SK AS FI, svorenova@mail.muni.cz)