Archiv zpráv a událostí

Spolupráce FI MU s průmyslem

  • Red Hat - Openmobility konference 2011, 18. 6. 2011

    Openmobility konference 2011



    V sobotu 18. června 2011 od 9.00 se v Brně na půdě Fakulty informatiky Masarykovy univerzity uskuteční již druhý ročník konference Openmobility.
    Tématem budou otevřené mobilní technologie a open source hardware. Tedy hlavně Linux a další open source software na mobilních telefonech, tabletech a netboocích. Můžete se těšit na zajímavá embedded zařízení, u kterých můžete plně využít jejich potenciálu, a také na otevřený hardware. Ten může sloužit jako platforma pro realizaci vašich nápadů a navíc máte možnost jej přizpůsobit svým potřebám.

    Přednášející představí zajímavé otevřené softwarové a hardwarové technologie a na těchto technologiích založené produkty. Návštěvníkům nabízíme ucelený přehled otevřených mobilních technologií, ukázku vývoje open source software pro mobilní zařízení a náhled do vývoje samotného hardware.
    Součástí programu jsou i praktické workshopy, kde se návštěvníci můžou blíže seznámit s tématy představenými na přednáškách a získat tak detailnější pohled do dané problematiky. Předvedeme vám nejrůznější otevřené mobilní zařízení, ať už jde o telefon, PDA, tablet, netbook, čtečku knih nebo zajímavý vývojový kit a ukážeme našim návštěvníkům co všechno se s ním dá dělat a jaký software na něm běží. Podělíme se s vámi o své zkušenosti s vývojem pro otevřená mobilní zařízení, o hackování zajímavého hardware nebo vytváření vlastního.

    Program a další informace jsou uvedeny na stránce http://www.openmobility.cz/konference/openmobility-konference-2011/
    Přílohy