Archiv zpráv a událostí

Spolupráce FI MU s průmyslem

  • Workshop UI testy se Seleniem 13. 12. 2017

    Z klikače a manuálního testera se proměňte na programátora, co umí psát automatizované testy. Teorie i praxe během 150 minut. Zdarma pro studenty Fakulty informatiky MUNI.

    Co se na workshopu naučíte?
    Čeká nás trocha teorie a hodně kódění. Prakticky si ukážeme, jak vytvořit projekt se Selenium testy pomocí NUnit frameworku. Zkusíme si do předem připravených testů a scénářů doplňovat řádky kódu, na kterých si procvičíme principy psaní UI testů - mimo jiné hledání elementů, efektivní čekání na načtení stránky a návrhový vzor Page object. Na závěr pokryjeme sadou testů reálnou webovou aplikaci.

    Co budete potřebovat?
    Vlastní notebook a nainstalované Visual Studio Community (týden před workshopem vám pošleme podrobný návod, jak na to).

      Komu je workshop určen?
    Workshop je určen studentům Fakulty informatiky. Je vhodný pro začátečníky a středně pokročilé v testování. Hodit se bude znalost objektově orientovaného jazyka (C# je výhodou, ale ne nutnou podmínkou).

    Počet účastníků je omezen na 15 studentů.

    Registrace
    Prosíme o vyplnění registračního formuláře na stránce https://www.kentico.com/en/workshop-ui-testing-se-seleniem. Místo na workshopu vám následně potvrdíme e-mailem.

    Kdy
    13. 12. 2017, 14.00 - 16.30

    Kde
    Místnost S110
    Fakulta informatiky
    Botanická 68a
    Brno

    O nás
    Jsme brněnská IT firma Kentico. Máme jednoho šéfa, který nezapomněl programovat. Manažery, kteří se na svá místa poctivě propracovali. Psi, rybičky… máme dokonce vlastní výčep. A taky kanceláře, na které by mohli žárlit i zaměstnanci Google. Podívejte se.

    Vzděláváme se, pořád něco objevujeme a baví nás pracovat na užitečných projektech. Pořád něco podnikáme a plánujeme. Ať už je to třeba sázení stromů pro dobrou věc nebo přednášky pro veřejnost.