Archiv zpráv a událostí

Zahraniční studia

  • Setkání s absolventem FI MU, studentem Carnegie Mellon University

    Vážené studentky, vážení studenti,
    dovoluji si vás pozvat na setkání s absolventem Fakulty Informatiky Jiřím Šimšou, který v současné době studuje v USA na Carnegie Mellon University. Toto setkání bude zahájeno prezentací, která studentům:
    • 1) nastíní výhody a nevýhody studia v USA z pohledu českého studenta,
    • 2) popíše postup nutný pro přihlášení se k navazujícímu studiu (graduate programs) na americké univerzitě,
    • 3) shrne zkušenosti načerpané během čtyřletého pobytu a studia v USA.
    Během prezentace bude otevřen prostor pro relevantní dotazy a po skončení prezentace bude setkání pokračovat neformální diskuzí. Setkání se uskuteční ve čtvrtek 5. května 17-19 hod. v učebně B204.
    Biografie: Jiří Šimša dokončil bakalářské studium informatiky FI MU v roce 2004 a za výsledky dosažené během bakalářského studia obdržel Jiří tentýž rok Cenu děkana FI. Jiří poté pokračoval ve studiu informatiky v rámci navazujícího magisterského studia, které dokončil v roce 2006. Za výsledky dosažené během navazující magisterského studia obdržel tentýž rok Cenu děkana FI a Cenu rektora MU. V roce 2007 získal Fulbrightovo stipendium vědy a techniky a zároveň byl přijat ke studiu na Carnegie Mellon University, kde od podzimu 2007 studuje pod vedením Randy Bryanta a Gartha Gibson jeden z nejprestižnějších doktorských programů na světě.