Archiv zpráv a událostí

Zahraniční studia

  • Obrázek

    Studium na partnerských univerzitách MU mimo Evropu

    Centrum zahraničních spolupráce vypisuje výběrové řízení na studijní místa na partnerských univerzitách MU v akademickém roce 2019/2020 se začátkem v podzimním semestru 2018. Je možné se hlásit na cca padesát univerzit v USA, Kanadě, Austrálii, Mexiku, Kostarice, Brazílii, Izraeli, Gruzii, Japonsku, Jižní Koreji, Rusku, Tchaj-wanu a Číně a dalších zemích.
    Podmínky:

    • určeno studentům, kteří v době výjezdu do zahraničí mají ukončené minimálně dva semestry studia na MU (úroveň bakalář), což neplatí pro navazující magisterské
    • studium. Mohou se účastnit i studenti kombinované formy. ač je většina univerzit v nabídce otevřená studentům bakalářských a magisterských programů, několik možností je nabízeno i doktorandům.
    • vynikající znalost angličtiny, případně jazyka, ve kterém bude výuka probíhat (španělština, portugalština, japonština, čínština, atd.)
    • délka pobytu od jednoho semestru po celý akademický rok
    • student může požádat o měsíční stipendium pravděpodobně ve výši 10 000 Kč /měsíc
    Termín pro podání přihlášek on-line (https://isois.ois.muni.cz/application-outgoing), sekce Bilateral agreements je pátek 15.12. 2018 do 23:59 hodin.

    Součásti výběrového řízení je také jazykový test angličtiny, na který se musí přihlásit studenti, kteří plánují studium v angličtině, popř. hostující škola takový dokument vyžaduje (a nemají jeden z uznaných certifikátů). Na jazykový test je nutné se přihlásit (prostřednictvím stejného formuláře viz výše, sekce English Test – viz https://isois.ois.muni.cz/application-outgoing). Termíny konaní testu AJ jsou 11.12. a 13.12. 2018.
    Kontaktní osoba CZS: Martin Vašek (vasek@czs.muni.cz)
    Více informací: https://czs.muni.cz/cs/student-mu/studijni-pobyty/partnerske-univerzity

    Webová adresa
    Přílohy