Archiv zpráv a událostí

Zahraniční studia

  • Postdoktorandská výzkumná stipendia

    Postdoktorandská výzkumná stipendia pro oblast biotechnologií jsou určena pro výzkumné pobyty mladých postdoktorandů v Německu v rámci stipendijního programu pod názvem „Modern Applications of Biotechnology“, který organizuje DAAD ve spolupráci se spolkovým ministerstvem školství a výzkumu (BMBF).
    Délka pobytů se může pohybovat v rozmezí od 6 do 24 měsíců. Výše stipendia činí 1840 € měsíčně. Hlásit se mohou absolventi doktorandského studia odpovídajícího zaměření, kteří toto studium dokončili a doktorskou hodnost (Ph.D.) získali v průběhu posledních tří let.

    Tyto pobyty musejí být zaměřeny na témata z oblasti moderních biotechnologií s vysokým inovačním potenciálem, jako jsou zejména:

    • lékařská biotechnologie (včetně regeneračních technologií)
    • technická biotechnologie (např. nanotechnologie, biologické výrobní procesy)
    • zemědělská biotechnologie (včetně výzkumu v oblasti biologické bezpečnosti)
    • molekulární vědy (včetně bioinformatiky a systémové biologie)

    Nutnou podmínkou přijetí je velmi dobrá znalost angličtiny (při složení zkoušky TOEFL se vyžaduje získání 550 bodů u nepočítačové nebo 213 bodů u počítačové verze). Znalost němčiny je vítána (není nutnou podmínkou). V případě potřeby DAAD může uhradit účast stipendisty ve dvouměsíčním přípravném kursu němčiny předcházejícím vlastnímu výzkumnému pobytu. Uzávěrka přihlášek je 15. července 2007. Více informací na stránkách DZS