Archiv zpráv a událostí

Zahraniční studia

  • Stipendium na University of Sydney

    Australská The University of Sydney (www.usyd.edu.au) vypisuje stipendia pro studenty českých VŠ pro rok 2017, zaměřená na postgraduální (PhD) programy se zaměřením na Komplexní Systémy. Jedná se o HDR stipendia (High Degree of Scholarship).
    Potenciální kandidáti musí splnit výběrová kritéria, jejichž předpokladem jsou obsáhlé znalosti a zkušenosti v aplikované matematice, fyzice a počítačových vědách. Výhodou jsou znalosti z oblasti informačních teorií a statistické mechaniky. Úspěšný uchazeč by měl mít zkušenosti ze samostatného vedení výzkumné práce.
    Více informací o modelovém uspořádání a zaměření stipendií lze nalézt na:
    http://agile2.ucc.usyd.edu.au/ro/opportunities/scholarships/1535
    http://agile2.ucc.usyd.edu.au/ro/opportunities/scholarships/1708.
    Kvalifikovaným zájemcům nabízíme zdarma účast na online videosemináři, který povede vedoucí stipendijního projektu. Cílem semináře je předání podrobných informací o struktuře stipendia, nutné kvalifikaci potenciálního kandidáta/kandidátky a očekáváních ze strany The University of Sydney. Účastníci semináře se rovněž dovědí o procesu, jak o stipendium žádat přímo na univerzitě.
    Online videoseminář se bude konat ve čtvrtek 27. října 2016 v 9.00 hodin na Australském konzulátě v Praze, Klimentská 10, 110 00 Praha 1. Předpokládaná doba trvání semináře nepřesáhne 2 hodiny. Kapacita semináře je omezená a budou se jej moci zúčastnit pouze registrovaní zájemci. Registraci lze provést na emailové adrese prague@austrade.gov.au, nejpozději do 18. října 2016.