Archiv zpráv a událostí

Zahraniční studia

  • Výměnný studijní pobyt přes program ISEP mimo Evropu

    Láká Vás studium mimo Evropu? Chtěli byste strávit semestr/ akademický rok za mořem? V Texasu? V Uruguaji nebo v Jižní Africe? Nebo dokonce v Japonsku? Centrum zahraničních spolupráce vypisuje výběrové řízení na studijní místa přes programu ISEP v akademickém roce 2015/2016 se začátkem v podzimním semestru 2015. CZS MU nabízí prostřednictvím organizace ISEP možnost strávit maximálně dva semestry na více než 150 univerzitách v USA a na desítkách univerzit v dalších státech světa.
    Podmínky:

    • určeno studentům prezenčního studia, kteří jsou v době přihlášení do programu min. ve druhém ročníku bakalářského nebo dlouhého magisterského studia a maximálně v prvním ročníku navazujícího magisterského studia, resp. čtvrtého ročníku dlouhého magisterského studia na MU
    • vynikající znalost angličtiny, případně jazyka, ve kterém bude výuka probíhat (španělština, portugalština, japonština, čínština)
    • délka pobytu od jednoho semestru po celý akademický rok
    • student může požádat o měsíční stipendium pravděpodobně ve výši 10 000 Kč /měsíc

    A co více, na Váš studijní pobyt ve Spojených státech můžete navázat stejně dlouhou pracovní stáží (Academic Training): http://www.isep.org/students/Intl_Students/academic_training.asp, která Vám umožní legálně pracovat v USA v oboru Vašeho studia.
    Termín pro podání přihlášek on-line (https://isois.ois.muni.cz/application-outgoing), sekce ISEP Exchange je pondělí 15.12. 2014 do 23:59 hodin.
    Součásti výběrového řízení je také jazykový test angličtiny, na který se musí přihlásit studenti, kteří plánují studium v angličtině (a nemají jeden z uznaných certifikátů).
    Na test je nutné se přihlásit (prostřednictvím stejného formuláře, sekce English Test – viz https://isois.ois.muni.cz/application-outgoing). Termíny konaní testu AJ jsou 1., 4. a 10. prosince 2014.
    Kontaktní osoba: Martin Vašek (vasek@czs.muni.cz)
    Více informací: Více informací: http://czs.muni.cz/cs/outgoing-mobility/outgoing-student/outgoing-student-studium/outgoing-student-isep.