Archiv zpráv a událostí

Zahraniční studia

  • Studium na partnerských univerzitách MU v zámoří

    CZS vypisuje výběrové řízení na studijní místa na partnerských univerzitách v jarním semestru 2015 a v některých případech i v obou semestrech kalendářního roku 2015. Je možné se hlásit na třicet univerzit v USA, Kanadě, Austrálii, Mexiku, Kostarice, Brazílii, Izraeli, Gruzií, Japonsku, Jižní Koreji, Tchaj-wanu a Číně a dalších zemích.
    Podmínky:
    • určeno studentům, kteří v době výjezdu do zahraničí mají ukončené minimálně dva semestry studia na vysoké škole;
    • ač je většina univerzit v nabídce otevřená studentům bakalářských a magisterských programů, několik možností je nabízená i doktorandům;
    • vynikající znalost angličtiny, případně jazyka, ve kterém bude výuka probíhat (španělština, portugalština, japonština, čínština);
    • délka pobytu od jednoho semestru po celý akademický rok;
    • student obdrží měsíční stipendium pravděpodobně ve výši 10 000 Kč
    Termín pro podání on-line přihlášek: neděle 21. září 2014 do 23:59 hodin
    Součásti výběrového řízení je také jazykový test, na který se musí přihlásit studenti, kteří plánují studium v angličtině (a nemají jeden z uznaných certifikátů). Test se uskuteční v pondělí 22.9. v 10 hodin v místnosti 201 na Komenského nám. 2.
    Na test je nutné se přihlásit prostřednictvím stejného formuláře.
    Kontaktní osoba: Martin Vašek (vasek@czs.muni.cz)
    Více informací na webu CZS (nabídka je průběžně doplňována, takže se prosím vracejte pro aktuální informace).

    PS: pokud byste měli zájem se dozvědět více o těchto univerzitách, zastavte se na kus řeči (a lehčí oběd) se zástupci partnerských univerzit v pondělí 15.9. od 12.30 do 14.00 hodin v třetím patře ústřední knihovny na Filozofické fakultě, Arna Nováka.