Archiv zpráv a událostí

Výzkum a vývoj

  • Obrázek

    Představujeme NMgr. program: Vizuální informatika

    Zajímá Vás široká a perspektivní oblast vizuální reprezentace a zpracování dat? Můžete se těšit na technické podmínky světové úrovně, na pedagogy s mezinárodními zkušenostmi a na přátelskou pracovní atmosféru. Díky intenzivní mezinárodní spolupráci budete mít přístup k nejnovějším poznatkům. Jako absolvent budete nejen schopný programátor, ale získáte hluboké znalosti i v další oblasti, která je vysoce žádaná zaměstnavateli. Jakou cestou se můžete v rámci Vizuální informatiky vydat?

    Analýza a zpracování obrazu vás naučí chápat, jak se tvoří obraz (v mikroskopu, fotoaparátu, mobilu, ...) a jak se dá upravovat, analyzovat a následně vyhodnocovat. FI patří mezi nemnoho institucí na světě, které umí zpracovávat trojrozměrné časové sekvence. Výsledkem spolupráce se světovou vědeckou komunitou je např. http://celltrackingchallenge.net/ – mezinárodní soutěž zaměřená na segmentaci a sledování buněk, jejíž výsledky usnadňují práci s obrovským množstvím dat z mikroskopů.

    Specializace Grafický design je určena studentům, které zajímá spojení informatiky a umění. Získáte kvalitní základy v animaci, 3D modelování, fotografii, grafickém designu. Unikátní je možnost tvorby fontů na základě vlastního písma: https://typefoundry.fi.muni.cz/. V Projektovém předmětu si můžete vyzkoušet, jak vaše návrhy obstojí v soutěžích pro různé zadavatele.

    Specializace Počítačová grafika a vizualizace nabízí široký záběr – oblast GPU programování a renderingu, návrhy vizualizací, návrhy virtuálních prostředí a jiné. Výzkumné skupiny aktuálně řeší návrhy specifických vizualizačních technik pro oblast proteinového inženýrství a návrhu léčiv nebo projekt modelování DNA nanorobotů za pomocí prostředků virtuální reality. Příkladem zajímavé diplomové práce je Vizuální analýza dat pro kriminální vyšetřování Kristíny Zákopčanové (https://is.muni.cz/th/ujzyx/).

    Studiem specializace Vývoj počítačových her získáte nejen ucelené vzdělání (technické, umělecké), ale i lidský kapitál v podobě napojení na komunitu brněnských herních vývojářů, kteří se také podílí na výuce. Vyzkoušíte si proces návrhu a implementace vlastní hry - od prvního nápadu až po finální výsledek. V rámci laboratoře HCI si můžete vyzkoušet vývoj her pro platformy jako Xbox, Oculus Quest či HTC Vive, technologii Motion Capture. Čeká vás také stáž v herním studiu.

    Přihlášky podávejte do 30. 4. 2020 na http://bit.ly/vizualni_informatika
    Webová adresa
    Přílohy