Archiv zpráv a událostí

Z fakulty

  • Obrázek

    Soutěž pro šikovné studenty Fakulty informatiky MU 2023

    Sdružení průmyslových partnerů Fakulty informatiky Masarykovy univerzity ve spolupráci se společnostmi Umíme to, AHEAD iTec, NXP Semiconductors, Red Hat Czech, Y Soft Lexical Computing vyhlašuje

    Soutěž pro šikovné studenty FI

    Soutěž je určena studentům 2. a 3. semestru Bc studia. V rámci soutěže bude řešeno 9 úkolů z informatiky, na jejichž řešení bude čas 24 hodin. Závěrečná část soutěže proběhne formou pohovorů se zástupci laboratoří FI a partnerských společností, kde finalisté mohou získat 11 pozic studentských výzkumných pracovníků se stipendii.

    Stipendia se budou pohybovat ve výši 4-8 tis. měsíčně, podle intenzity zapojení do práce v laboratoři. Pro každou pozici bude určen konkrétní vedoucí pracovník ze zaměstnanců nebo PhD studentů laboratoře.

    Průběh soutěže:

    • pondělí 3. 4. 9:33 budou ke stažení úkoly 1-3 a na zoomu  videokonferenčně poskytnuty dodatečné informace a zodpovězeny dotazy.
    • úterý 5. 4. 9:33 budou na ke stažení úkoly druhé série (lze řešit nezávisle na předchozích úkolech).
    • Ve čtvrtek 6. 4. 9:00-11:00 v B517 proběhnou osobní pohovory s finalisty soutěže a dojde k výběru konkrétních studentů do laboratoří.
    Laboratoř Embedded systems (EmLab) hledá studentku/studenta pro výzkum v oblasti robotiky. Student/studentka se bude podílet na návrhu a vývoji chytrého robota, který se skládá ze servomotorů, řídící jednotky, kamer a senzorů.
    Nástup na pozici ihned nebo dle dohody.
    Sponzor: Y Soft.

    Centre for Research on Cryptography and Security (CRoCS) hledá 1 studentku/studenta pro analýzu možností využití sítě Lighting – druhé vrstvy nad základní vrstvou Bitcoinu – pro finanční i nefinanční operace.
    Nástup na pozici ihned nebo dle dohody.
    Sponzor: AHEAD iTec (Monet+).

    Centre for Research on Cryptography and Security (CRoCS) hledá 1 studentku/studenta pro výzkum a vývoj v oblasti tzv. Trusted Computing poskytující důvěryhodné zjištění stavu vzdálených počítačů (běžící programy, jejich konfigurace) s využitím hardwarové komponenty na základní desce (např. Technologie TPM, SGX nebo TrustZone.
    Termín: nástup dle domluvy.
    Sponzor: Red Hat Czech.

    Laboratoř Adaptive Learning (AL) hledá 1 studentku/studenta pro výzkum v oblasti strojové analýzy výukových dat. Výzkum bude probíhat ve spolupráci s partnerem, který provozuje výukové systémy používánané na základních a středních školách (https://www.umimeto.org/).
    Nástup na pozici ihned nebo dle dohody.
    Sponzor: Umíme to.

    Laboratoř Embedded systems (EmLab) hledá studentku/studenta pro vývoj software pro mikrokontrolery firmy NXP. Student se bude podílet na spolupráci v jedné z oblastí: zpracování obrazu, počítačové vidění, ethernet, funkční bezpečnost nebo vývoj systémových testů.
    Nástup na pozici ihned nebo dle dohody.
    Sponzor: NXP Semiconductors.

    Laboratoř formálních metod, logiky a algoritmů (Formela) hledá do týmu Statica 1 studentku/studenta pro výzkum a vývoj v oblasti automatické analýzy programů.
    Termín: nástup dle domluvy.
    Sponzor: Red Hat Czech.

    Laboratoř kyberbezpečnosti (CYBERSEC) hledá studentku/studenta pro výzkum a vývoj v oblasti zabezpečení počítačových sítí.
    Termín: nástup na pozici ihned nebo dle dohody.
    Sponzor: Progress Software.

    Centrum zpracování přirozeného jazyka (NLP Centre) hledá 2 studentky/studenty pro vývoj systému na vyhledávání v rozsáhlých souborech textů ve spolupráci s firmou Lexical Computing.
    Termín: nástup možný okamžitě, nejpozději během podzimu 2023.
    Sponzor: Lexical Computing. 

    Centrum zpracování přirozeného jazyka (NLP Centre) ve spolupráci s firmou Lexical Computing hledá studentku/studenta pro vývoj v oblasti distribuovaného zpracování rozsáhlých dat.
    Termín: nástup možný okamžitě, nejpozději během podzimu 2023.
    Sponzor: Lexical Computing.

    Centrum zpracování přirozeného jazyka (NLPC) hledá studentku/studenta pro výzkum a vývoj v oblasti podobnosti dokumentů. Máme zájem o dlouhodobější spolupráci, která může přejít v řešení bakalářské práce či stáž ve společnosti Konica Minolta.
    Termín: nástup na pozici ihned nebo dle dohody.
    Sponzor: Konica Minolta.

    Webová adresa
    Přílohy