Archiv zpráv a událostí

Z fakulty

  • Obrázek

    Na Letní škole IT pro středoškoláky opět panovala úžasná atmosféra

    Žádná nuda, ale inspirativní a přátelské prostředí, ve kterém je snadné si IT zamilovat. To je Letní škola IT pro středoškoláky, která letos v létě proběhla na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity (FI MU). Akci každoročně pořádá nezisková organizace Czechitas, která se snaží přiblížit svět IT zejména ženám, dětem a mladým lidem.

    Dívky a také tři chlapci se během Letní školy seznámili s IT jak teoreticky (povídáním o IT pojmech a směrech), tak prakticky. Podívali se nejen na FI MU, ale také do několika IT firem.

    Konkrétně si vyzkoušeli třeba základní webové prvky s využitím HTML, CSS a JavaScriptu; naprogramovat jednoduché ovládání Arduino; práci s virtuální realitou v laboratoři HCI; nebo přispět do open source projektu pod vedením týmu ze společnosti Red Hat. Program pro ně připravily i další partnerské firmy FI MU, Honeywell a SAP.

    „Letní školu s Czechitas na FI MU pořádáme už sedmým rokem a i letos tam byla úžasná atmosféra. Je skvělé vidět, jak může jeden týden v takovém prostředí nadchnout holky i kluky do IT a dát jim energii chtít se v oboru dál vzdělávat. Současně jim to hodně otevírá oči v tom, jak IT prostředí vypadá a dává možnost poznat se s těmi, kteří se IT věnují. Což si i sami hodně chválili,“ shrnuje doc. Ing. RNDr. Barbora Bühnová, Ph.D., proděkanka FI MU a zároveň spoluzakladatelka Czechitas.

    Na další fotky se můžete podívat na Instagramu >>

    Přílohy